Универсалният полузащитник Алекс Окслейд-Чембърлейн може да се превърне в първия знаков трансфер на Ливърпул през лятото. Вестник „Сън” заяви, че англичанинът  твърдо е решил да сложи край на престоя си в Лондон.

23-годишният Окслейд-Чембърлейн вече 6 сезона играе за „топчиите”, където така и не успява да се задържи по-трайно след титулярите. Неведнъж през настоящата кампания, а и в предишни години, мениджърът Арсен Венгер преквалифицираше футболиста на различни постове. Юношата на Саутхемптън по принцип се чувства най-добре по крилото, ала в последно време се изявява предимно като вътрешен халф.

Арсенал опитва да задържи Чембърлейн с пари

По-рано през сезона вестник „Дейли Телеграф” информира подробно за симпатиите на Ливърпул и по-специално на мениджъра Юрген Клоп към Окслейд-Чембърлейн. Желанието на мърсисайдци е едно на ръка, но те ще трябва да извадят сериозна сума, за да убедят Арсенал да продава.

Предполага се, че „артилеристите” не биха се разделили с бързоногия играч срещу по-малко от 35 милиона паунда. През приключващата кампания Окслейд-Чембърлейн записа 44 мача за Арсенал във всички турнири, като вкара 6 гола и даде 11 асистенции. Трябва да се отбележи, че само в 26 от тези срещи той беше титуляр, затова не е чудно, че се оглежда за клуб, където да играе далеч по-редовно.