Мениджърът на Евертън Роналд Куман ще се опита да привлече през летния трансферен прозорец Алекс Окслейд-Чембърлен от Арсенал и Гилфи Сигурдсон от Суонси. Двамата са смятани като потенциални заместници на Рос Баркли, който е много вероятно да бъде продаден след края на сезона.

Бъдещето на Баркли на „Гудисън Парк“ е поставено на карта, след като той получи ултиматум, за да поднови договора си или ще бъде продаден.

Английският национал има време до края на седмицата да продължи контракта си с „карамелите“ и да сложи подпис върху заплата от 100 хиляди паунда на седмица или ще бъде продаден през летния трансферен прозорец.

Арсенал и Тотнъм не крият желанието си да привлекат Баркли, за когото Евертън се очаква да иска около 50 милиона паунда.

Договорът на Баркли с „карамелите“ изтича през лятото на 2018 година.

Сигурдсон прави поредния си силен сезон, въпреки че Суонси бе замесен в борбата за оцеляване в Премиършип. Куман е убеден в качествата на исландския футболист и вярва, че той може да бъде решение за проблемите в халфовата линия на отбора.

Арсенал се опитва да задържи Чембърлейн с пари

В същото време Окслейд-Чембърлейн навлиза в последната година на своя договор с Арсенал и от Евертън вярват, че той би паснал отлично към схемата на игра на Куман, тъй като може да бъде използван на няколко позиции.