Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри вярва, че привличането на Кристиано Роналдо в „старата госпожа” ще отведе тима към „друго ниво”.

Юве плати 105 милиона евро за Роналдо, а голямата цел на „бианконерите” е триумф в Шампионската лига. За последните пет години Ювентус има два финала. Единият бе загубен от Барселона, а другият от Реал Мадрид.

„Смятам, че това е много важен трансфер, който ще е стъпка напред за всекиго в клуба”, сподели Алегри на събитие в Брюксел.

„Предстои ни много важна година, както всяка една предходна, а целите трябва да бъдат постигнати. Не съм се чувал с Роналдо по телефона. Мисля, че предстои пресконференция в понеделник и сигурно тогава ще го видя. Знам, че играчът е много щастлив. Той е голям професионалист и важна част от пъзела „Ювентус”. „ДНК-то” на отбора е да постига големи цели, а това се случва със закупуването на играчи от такова ниво”, продължи Сари.

„Клубът и президентът Андреа Аниели направи нещо специално за Ювентус, както и за целия италиански футбол. Къде ще играе Кристиано? Където го е правил винаги, опитвайки се да вкарва голове. За мен нова ера при нас стартира всяка година, защото Юве се промени много през последните години. Имаме важни дела до края на трансферния прозорец и трябва да подходим с нужната сериозност”, завърши Макс Алегри.