Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри хвърли малко повече светлина около ситуацията с очевидно напускащия централен бранител Мехди Бенатиа. Италианският наставник заяви, че неговият подопечен е бил този, който изразил желание за трансфер, а клубът просто се съобразил с искането.

31-годишният футболист е на път да премине в катарския Ал-Духайл, а за да попълни липсата Юве привлече своя бивш играч Мартин Касерес. Тази сутрин уругваецът се подложи на медицински прегледи, като „бианконерите” ще платят 600 хиляди евро.

„Бенатиа поиска да си тръгне, неговият избор се различаваше от нашите намерения, затова клубът уважи желанието му”, заяви Алегри.

„Нямаше смисъл да държим играч, който вече не иска да бъде тук. Във всеки случай Бенатиа изкара няколко добри години в Ювентус и аз съм тъжен, че той си тръгва. Не мога обаче да вляза в главата му и да променя неговото решение. Той взе своето решение и това беше.”

„Заедно с клуба преценихме профилите на футболисти, които потенциално можем да привлечем. Имахме късмет, че Касерес прие офертата ни. Аз съм много доволен. Това е неговият трети престой тук, така че Мартин познава достатъчно добре клуба, надежден е и се вписва в и без друго силната защитна линия.  След 3-4 седмици и Андреа Бардзали се връща, така че това ще бъде”, допълни Алегри.