Централният защитник Мехди Бенатиа не питае лоши чувства треньора на Ювентус Масимилиано Алегри за ограничените шансове, които получава през настоящата кампания.

Мароканският национал изигра пълни 90 минути при успеха с 4:1 над Палермо в петък, като не бе участвал в мач от Серия А от ноември насам. Бившият играч на Байерн Мюнхен призна, че да бъде далеч от терена е било неприятно изживяване, но той няма да пада духом.

Ювентус мина през Палермо, но пострада от Чочев

„В петък имах шанс да играя и да помогна на отбора да спечели, което беше много приятно. Чувствам се в добра форма, защото освен това играх и 4 мача за Мароко в рамките на 2 седмици по време на Купата на Африканските нации“, заяви Бенатиа.

„Преди това моят последен шампионатен мача беше загубата от Дженоа. След мачове като този всеки би искал по-скоро да се върне на терена и да оправи грешките. Аз трябваше да чакам 3 месеца, което е жалко. Уважавам решенията на мениджъра, защото те бяха правилни и отборът продължи да печели. Който и да играе, винаги се представя добре, а това казва само хубави неща за качеството на нашия отбор. Индивидуалните случаи са по-малко важни. Мога само да сведа глава, да работя здраво и да се възползвам напълно от възможностите, които ми се откриват“, допълни Бенатиа.