Защитникът на Байерн Мюнхен Дейвид Алаба е постигнал устна договорка с Барселона, твърди „Mundo Deportivo“. Договорът на бранителя излича в края на сезона и той вече обяви, че напуска „баварците“.

Доста от европейските грандове се интересуват от подписа му, но играчът не е взел окончателно решение. Първоначално се смяташе, че Реал Мадрид е фаворит за привличането му. Според информации от Германия обаче Алаба не останал очарован от предложението на „белите“.

Новият президент на Барселона Жоан Лапорта направи защитника свой приоритет. Още миналата седмица Лапорта се е срещнал с агента на футболиста Пини Захави. След като спечели изборите, преговорите вече са на друго ниво и офертата е конкретна.

Но все още има различни неразрешени сегменти по сделката, включително спекулираните 400 000 британски лири на седмица, които австриецът иска да получава като заплата. Това може да се окаже проблем заради дълга на Барселона, който възлиза на над 1 милиард британски лири.

Очаква се първо „каталунците“ да се разделят с редица играчи с високи заплати, за да може Алаба да бъде привлечен. Сред тези имена попадат Фелипе Коутиньо, Антоан Гризман и Усман Дембеле.