Бъдещето на защитника на Байерн Мюнхен Дейвид Алаба продължава да бъде крайно неясно. До скоро се твърдеше, че испанският шампион Реал Мадрид е фаворит за подписа на играча, но сега „Sport Bild“ твърди, че всъщност Алаба ще изчаква до последно и оферти от Англия, за да реши къде ще продължи кариерата си.

Според информацията, австриецът е готов да пренебрегне детската си мечта да играе в Испания, ако получи добре подплатено във финансово отношение предложение от Острова. Смята се, че тимовете на Манчестър Сити, Ливърпул, Челси и Манчестър Юнайтед имат интерес към 28-годишния Алаба.

Изданието допълва, че и в Барселона също не са изгубили надежда да успеят да го изкушат, но там най-вече ще заложат на евентуалната победа на Жоан Лапорта на президентските избори и известната му близост с агента на Алаба - Пини Захави, което да осигури евентуалната сделка.

Както стана ясно в края на миналата година, универсалният бранител отказа да поднови договора си с Байерн и ще напусне клуба като свободен агент през лятото, което го прави доста апетитна хапка за най-големите европейски клубове.