Агентът на Мохамед Салах действа бързо и безцеремонно, като опроверга слуховете, че нападателят възнамерява да подаде трансферна молба пред шефовете на Ливърпул. Рами Аббас Иса използва за целта почти нецензурна игра на думи.

Цялата история тръгна от испанския ежедневник „АС”, който се позова на свои „английски източници” относно намерението на 26-годишния Салах да изиска трансфер. Според историята решението на нападателя е било предизвикано от конфликт между него и мениджъра Юрген Клоп, който продължавал от известно време. Естествено, всичко завърши с предположението, че Реал Мадрид вече е започнал да крои своите планове.

Агентът на Салах – Рами Аббас Иса по принцип е известен с това, че не си поплюва в своите публични изяви. Колумбиецът използва профила си в „Туитър”, за да напише: "Talking out of their AS again I see."

Посланието му може да се разчете по два различни начина. Директният превод на български би бил: „Виждам, че отново говорят от техния АС”, което бележи тесните връзки между медията и Реал Мадрид. Предвид обаче сходното звучене на името „АС” и една конкретна дума от английския език (ass), репликата може да бъде разчетена и като: „Виждам, че отново говорят със задниците си.”

Уважаваният журналист от „Ливърпул Екоу” Джеймс Пиърс от своя страна заяви, че реакцията на официалните лица от „Анфийлд” била да определят твърденията на „АС” като „смехотворни”.

Салах подписа 5-годишен контракт с Ливърпул през лятото 2017-а при своя трансфер от Рома. След края на миналия сезон личните условия по него бяха предоговорени.