Мадридското издание „АС” опита да разбуни духовете в Ливърпул в часовете преди реванша срещу Порто в четвъртфиналите на Шампионската лига с новината, че голямата звезда Мохамед Салах е изразил желание пред клубното ръководство да бъде продаден. Нещо повече – ежедневникът информира, че решението на футболиста е било предизвикано от „разгорещена дискусия” с мениджъра Юрген Клоп.

Ако има истина в тези твърдения, 26-годишният Салах без никакво съмнение би бил едно от горещите имена на летния трансферен прозорец. Според версията на мадридската медия, която и преди свързваше Салах с трансфер в Реал Мадрид, причината за желанието на играча да подаде молба за трансфер е свързана с „търкания” между него и Юрген Клоп, които продължавали „от известно време”. За последното „АС” твърди, че е получил потвърждение от английски източници, макар да не ги назовава.

„Дискомфортът на египтянина бил от такава величина, че той дори информирал управата на Ливърпул, че възнамерява да подаде трансферна молба. В крайна сметка собствениците на клуба успели да убедят играча да не предприема подобна формула. В замяна те му обещали да не пречат на евентуален трансфер, ако в края на сезона Салах все още не се е отказал от идеята да напусне „Анфийлд”, пише „АС”.