Общата сума, която може да струва преминаването на Килиан Мбапе от ПСЖ в Реал Мадрид, прави трансферът неосъществим за финансите на Мадрид, категоричен бе агентът на играча - Иван Льо Мее в предаването The After по RMC. По-рано в испанските медии се появи информация за готовността на "лос бланкос" да платят 250 милиона евро за френската суперзвезда това лято.
 
Нежеланието на Мбапе да удължи договора си с ПСЖ породи напрежение между двете страни и от клуба изразиха позиция, че ако той продължава да упорства, ще бъде продаден. Това пък съживи спекулациите за бъдещето на френския национал.

„Сега Реал Мадрид няма пари за трансфер. Затова всички спекулации са фантазия. До днес никой не е направил предложение. Реал Мадрид не е готов да му плати  заплатата, която той получава в ПСЖ - 40 милиона евро годишно чисто. И още годишен бонус от 30 милиона нетно. Така Мбапе взима 70 милиона евро чисто, докато на Карим Бензема се плащаха 13 милиона. Трябва да сте наясно с това. Реал Мадрид предложи на Мбапе 20 милиона евро. Оферта, която е на светлинни години от това, което той получава в ПСЖ“, обясни Иван Льо Мее.