Агентът на Марек Хамшик успокои феновете на Наполи, че няма  нищо вярно в слуховете, че капитанът ще поеме към Челси през лятото. Мартин Петраш подчерта, че всяка година по това време плъзват всякакви безпочвени информации относно неговия клиент.

През сезон 2017/2018 Хамшик окончателно циментира статута си на клубна легенда, след като измести Диего Армандо Марадона във вечната голмайсторска листа на Наполи. За съжаление на „везувиани” шансовете им за титлата в Серия А се изпариха този уикенд след 2:2 срещу Торино у дома. Резултатът в комбинация с победата на лидера Ювентус над Болоня (3:1) значи, че торинци имат нужда от само точка в следващите си 2 мача, за да станат недостижими.

Сари: Ако Наполи не може да задържи играчите си...

В Италия мълвят, че преди началото на сезона в съблекалнята на Наполи е имало договорка между всички да останат единни, за да отправят истинско предизвикателство към хегемона Юве. След като и сега неаполитанци не успяха, има основания да се вярва, че Наполи ще загуби някои от основните си играчи, а може би дори и треньора Маурицио Сари.

„За първи път чувам, че ни свързват с Челси”, заяви агентът на Марек Хамшик. „Не мисля, че има нещо такова. Не знам нищо по въпроса. Нормално е да си говорим за трансфери сега, но няма какво да кажа.”

„Хамшик се опитва да държи отбора обединен, но те се нуждаят от обща цел. Има желание да стартират наново през следващия сезон и да покорят скудетото. Всяка година се появяват отбори и слухове, но в крайна сметка Марек остава в Наполи”, добави Петраш.