Футболистът на Реал Мадрид Гарет Бейл няма да продължи кариерата си в САЩ, това е заявил агентът на играча Джонатан Барнет. Представителят на Бейл реагира на информациите в пресата през последните дни, които твърдяха, че нападателят е бил предложен на клуб от МЛС, като се предполага, че става дума за Интер Маями.

Барнет говори пред „ESPN“, където опроверга слуховете за трансфера на Бейл към американския франчайз на Дейвид Бекъм, като каза, че за уелсеца не са отправяни оферти.

Сайтът „The Athletic“ потвърди, че базираният във Флорида клуб е един от водещите претенденти за подписа на Бейл, отчасти поради стремежите на франчайзинга, но и поради големия брой открити голф клубове в щата. Друг важен фактор във всички преговори са добрите отношения между бившия играч на Реал Мадрид Бекъм и президента на клуба Флорентино Перес.

Бейл, който вече е на 30, има договор с Реал Мадрид до лятото на 2022 година. Според „ESPN“, уелсецът и семейството му са много щастливи, че живеят в испанската столица. Бейл наскоро дари 500 000 евро на местните здравни центрове в града.