Собственикът на Челси Роман Абрамович е готов да си постави за лична мисия да привлече звездата на Борусия Дортмунд това лято, пише „Daily Star“. Това идва, въпреки че от Челси заявиха преди време, че никога повече няма да правят бизнес с агента на Халанд - Мино Райола.

Повод за това изказване беше проваленият трансфер на Ромелу Лукаку, който се присъедини към Манчестър Юнайтед вместо към „сините“ през 2017 година. По ирония на съдбата двата клуба отново се сблъскват на трансферния пазар за Халанд.

Според изданието, Абрамович е заявил пред новия мениджър на тима Томас Тухел, че клубът ще опита всичко, за да привлече 20-годишния нападател, ако успее да класира отбора за Шампионската лига догодина.

Халанд има клауза за откупуване на стойност от около 64 милиона британски лири, която обаче ще стане активна през лятото на 2022 година, което означава, че от Борусия могат да поискат много по-голяма сума, ако решат да го продадат още сега. От Челси се надяват да изпреварят конкуренцията за нападателя, като са готови да направят оферта, която Дортмунд трудно би отказал.

Освен Челси и Манчестър Юнайтед, Халанд е искан още от Реал Мадрид, Барселона, Ливърпул, Манчестър Сити и Ювентус.