Неймар изобщо не е бил цел №1 за Пари Сен Жермен на трансферния пазар през лятото, докато всъщност френският гранд е искал съвсем друг играч на Барселона. С тази новина излезе испанското издание „Диарио Гол”, което твърди, че парижани са опитали първо да отмъкнат Лионел Меси.

След слуховете за Неймар и Реал, Меси вдигна телефона

Каземиро: Неймар е добре дошъл в Реал Мадрид

Това не променя факта, че ПСЖ изпрати футбола нова реалност с трудно смилаемите 222 милиона евро, чрез които активира освобождаващата клауза по договора на Неймар. Сделката предизвика много над очаквания медиен шум, а Неймар дотук се представя повече от добре в Лига 1, където има 7 гола в 8 мача. Бразилският нападател дотук изглежда като точния човек за френския тим, който никога не е крил мераците си да триумфира в Шампионската лига.

Лионел Меси подписал новия договор с Барса

На този фон информацията  на „Диарио Гол”, че Неймар е бил пожарният вариант на ПСЖ изглежда леко спекулативно. Дори и той да не се представяше толкова силно, самият размер на заплатената сума също е красноречив сам по себе си. Въпреки това испанците твърдят уверено, че Меси е бил топ мишената за парижани и сам го признал за истина. Лошото за французите било, че аржентинецът в нито един момент не е обмислял варианта да си тръгне от „Камп Ноу”.