Поредният трансферен прозорец наближава, а с него и нова доза интригуващи контракти. Испанското издание "Марка" представя своята класация на топ 15 на футболистите от всички водещи клубни отбори, чиито договори изтичат през лятото. 
Интересно е да проследим кои играчи ще преподпишат с настоящите си клубове и кои ще се превърнат в свободни агенти.

Ето кои са топ 15 на футболистите:

Вратарят на Уест Хeм Адриан е в тима от 2013 г. През октомври 2015 г. испанецът преподписа с клуба за още 2 години. До момента той е защитавал вратата на "чуковете" в общо 101 мача.

Марио Балотели пристигна като свободен агент във френския Ница, в последния ден от летния трансферен прозорец на 2016 г. През изминалия сезон той отбеляза 12 попадения в 22 мача.

Бъдещето на полузащитника на Арсенал Санти Касорла също остава неясно. Испанецът не е играл от декември миналата година, след като получи травма на глезена на 19 октомври в мача от груповата фаза на Шампионската лига срещу Лудогорец (6:0). Наложи се наложи да претърпи две операции и няма да играе до края на сезона. Касорла пристигна на "Емирейтс" през лятото на 2012 г. от Малага и досега се е разписал 29 пъти за "артилеристите" в 180 мача.

Нова операция за Касорла, не се знае кога ще играе

Левият бек Гаел Клиши подписа с Манчестър Сити на 4 юли 2011 г. Той има на сметката си 192 мача, 3 гола и 11 асистенции с фланелката на "гражданите".

Нападателят на Шалке 04 Ерик Максим Чупо-Мотинг пристигна в  германския тим през лятото на 2014 г. Камерунският национал е отбелязал 22 гола в общо 92 мача. 

Легендата на Рома Даниеле Де Роси може да прекрати кариерата си след края на настоящия сезон. Дефанзивният полузащитник подписа нов 5-годишен контракт с "вълците" през февруари 2012 г. За 16 сезона с фланелката на Рома 33-годишният италианец е отбелязал 55 гола в 552 мача .

Испанският нападател Фернандо Торес игра под наем от Челси в Атлетико Мадрид през сезоните 2014/15 и 2015/16. Официалното му завръщане при "дюшекчиите" се случи през лятото на миналата година. Той е отбелязал общо 25 мача в 101 мача за Атлетико.

Десният защитник на Стоук Сити Глен Джонсън пристигна в тима през 2015 г. Напоследък той не получава много шансове за игра от мениджъра Марк Хюз след спад във формата му заради контузия в коляното, която получи през февруари миналата година. С фланелката на "грънчарите" той е записал 47 мача.

Бакари Саня също може да напусне Манчестър Сити след сезона. Защитникът пристигна като свободен агент при "гражданите" и оттогава е изиграл 81 мача.

Шведският нападател Златан Ибрахимович също не е ясно дали ще продължи футболната си кариера в Манчестър Юнайтед. 35-годишният футболист премина като свободен агент, подписвайки едногодишен договор с клуба. Ибрахимович се е разписал 26 пъти в 41 мача  за "червените дяволи".

Халфът на Ливърпул Лукас Лейва също може да прекъсне дългогодишния си престой на "Анфийлд". Бразилецът е част от клуба от лятото на 2007 г. От тогава е неизменна част от титулярния състав на "мърсисайдци" като към момента има на сметката си 7 гола в общо 334 мача.

Испанският национал Хесус Навас премина в Манчестър Сити през лятото на 2013 г.  Напоследък се появиха и слухове за негово евентуално завръщане в бившия му клуб Севиля. Той има 37 асистенции и 8 гола в 170 мача за "гражданите".  

Реал Мадрид може да се раздели с един от ключовите си футболисти от 2007 г. насам - Пепе. Централният бранител на "белите" е отбелязал 14 гола в общо 332 мача.

Гуардиола готви сериозна чистка в Сити

Манчестър Сити е възможно да търси заместник и на още един от ключовите си играчи. Пабло Сабалета заяви, че е готов да изслуша офертите на всички клубове, които искат подписа му. Той е част от клуба от 2008 г. и е отбелязал 11 гола в 327 мача.

Яя Туре също може да напусне Манчестър Сити. Наскоро котдивоарецът заяви, че е започнал преговори с няколко клуба. Полузащитникът подписа 5-годишен договор с "гражданите" през лятото на 2010 г.  От тогава се е разписвал общо 81 пъти в 289 мача.