Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола планира да освободи 13 играчи и да преустрои напълно отбора си след незадоволителното представяне на "гражданите" през този сезон. "Небесносините" имат само теоретични шансове за титлата във Висшата лига, а в сряда отпаднаха и от Шампионската лига след поражение с 1:3 като гост на Монако.

Така единствено Kупата на Англия може частично да спаси сезона за Манчестър Сити, стига тимът да преодолее Арсенал на полуфиналите, а в евентуалния финал да се справи и с победителя от двубоя между Челси и Тотнъм.

Застаряващите крайни защитници Гаел Клиши, Бакари Саня и Пабло Сабалета са на три от водещите места в списъка с ненужни на Гуардиола. Играещите под наем в други отбори през този сезон Джо Харт, Еляким Мангала, Самир Насри и Вилфред Бони също ще бъдат свободни да си търсят нови отбори.

Мястото на капитана Венсан Компани, който в последните два сезона страда от непрестанни контузии, също е под много голяма въпросителна. За оставането си в отбора ще трябва да се борят още Фернандо, Нолито, Хесус Навас, Фабиан Делф и вратарят Клаудио Браво, които в последно време не попадат в сметките на Гуардиола.

Макар и да няма особено желание да го продава, Гуардиола може да се види принуден да се раздели и със Серхио Агуеро, който се очертава да бъде резерва на изгряващата бразилска звезда Габриел Жезус през следващия сезон.

В неделя Манчестър Сити посреща Ливърпул в мач от поредния кръг на Висшата лига.