Петима футболисти на Реал Мадрид може да се сбогуват със стадиона на Кралския клуб - „Сантиаго Бернабеу“ - в двубоя със Севиля. Както е известно, това е последният домакински мач на „лос бланкос“ през тази кампания. Срещата е в неделя, 14 май, от 21.00 часа.

Според испанското издание AS стражът Кейлор Навас, Фабио Коентрао (ако в крайна сметка попадне в групата), Хамес Родригес, Алваро Мората и Мариано може през следващия сезон да не бъдат част от „белия балет“.

От изданието уточняват, че Навас вероятно ще напусне, при все, че се твърди, че Давид де Хеа ще акостира от Манчестър Юнайтед. Хамес Родригес почти сигурно играе последните си мачове с екипа на „белите“, а Мората се очаква да бъде използван като разменна монета за осъществяване на някой входящ трансфер.

За Мариано пък се говори, че ще бъде преотстъпен, отбелязват от AS.

Зидан: С Бейл ще караме ден за ден

Колкото до Коентрао – той има договор за още една година. Твърди се обаче, че ако Тео Ернандес бъде закупен от Атлетико Мадрид, португалецът може да се върне в родината си и да заиграе в местния гранд Спортинг.

Припомняме, че по-рано стана ясно, че Пепе, за когото се говори, че също си тръгва от Реал след края на сезона, няма да бъде на разположение на Зинедин Зидан за Севиля. Португалецът все още не е възстановен от травмата си. 

Преди мача със Севиля Реал има 84 точки на второто място в класирането. Същият актив притежава и лидерът Барселона. Момчетата на Зинедин Зидан обаче с мач по-малко.