Централният нападател на Реал Мадрид Алваро Мората за пореден път демонстрира неудовлетворението си от шансовете, които получава в своя роден клуб. Испанският национал, който снощи вкара 2 гола при победата с 4:0 над Гранада, заяви, че е очаквал да играе много повече след завръщането си преди началото на сезона.

24-годишният Мората изкара много успешен 2-годишен период в Ювентус, а през лятото на 2016 година Реал се възползва от клаузата си обратно откупуване. Тогава шефовете на испанския гранд гарантираха на острието, че ще играе много по-редовно, отколкото му се случваше преди трансфера в Юве.

Резервите на Реал бъхтят по-лошо от титулярите на Барса

Макар че Мората отбеляза 15 гола в 24 срещи дотук през кампанията, той си остава резерва в състава на Зиденин Зидан и няма как да бъде доволен от този факт. „Дали очаквах да играя повече? Разбира се, но винаги съм готов, когато треньорът има нужда от мен. Това е най-важното“, коментира Мората.

Мъката след триумфа на Реал - на Мората вече му писна

„Бих искал да прекарвам всяка възможна минута на терена, такова е желанието на всеки футболист. Винаги искам да играя и да вкарвам, като съм наясно, че понякога това не е възможно.“

Зидан произнесе присъдата си за Мората

„Не мисля за моите лични постижения, искам да спечеля Ла Лига и Шампионската лига както всеки друг в нашия състав. Това ще се случи много трудно, но сме наясно, че ако спечелим всеки един мач до края на сезона, ще триумфираме в два турнира“, добави Мората.