По традиция зимният трансферен прозорец в Европа не е толкова динамичен, както този през лятото. Въпреки това много футболисти смениха клубовете си, а ние ви предлагаме втората част от топ 10 на най-изненадващите трансфери през януари. И определено може да се каже, че треньорът на Интер Антонио Конте е най-нестандартният играч на пазара - три от неочакваните трансфери в топ 10 са направени от него. 
 
6. Дани Олмо, 21 г.
От Динамо Загреб в РБ Лайпциг срещу 20 млн. евро
 
Упорито се говореше, че 21-годишният талант ще премине в Барселона, но вместо това се озова в РБ Лайпциг. Испанецът е юноша на каталунците, но не бе оценен преди години от родния си клуб. Манчестър Сити, Челси, Милан и Рома също проявяваха интерес към играча преди той да се озове в Бундеслигата. Ключова роля в избора на Олмо е изиграл талантливият треньор на РБ Лайпциг Юлиан Нагелсман. 
 
7. Одион Игало, 30 г.
От Шанхай Шенхуа в Манчестер Юнайтед под наем 
 
Привличането на нигерийския нападател на "Олд Трафорд" се прие с огромна изненада. През 2017 г. той замина за Китай и бързо бе забравен в Европа, въпреки че игра в Италия и Англия. Много фенове вероятно дори не са знаели за съществуването му до преди месец и трудно бе да се повярва, че такъв посредствен футболист за нивото на Манчестър Юнайтед и над 30 г. ще премине при "червените дяволи".
Все пак трябва да се отбележи, че китайският период бе доста успешен за Игало. В 72 мача за Чанчун Ятай и Шанхай Шенхуа той има 46 гола и 8 асистенции. Със сигурност взимането му под наем на "Олд Трафорд" е продиктувано от контузията на Маркъс Рашфорд, който ще се възстановява поне още месец. 
 
8. Алесандро Флоренци, 28 г.
От Рома във Валенсия под наем
 
Не е за вярване колко лесно Рома се раздели със своя капитан Алесандро Флоренци, който взе лентата след напускането на Даниеле Де Роси. Интер също проявяваше интерес към италианския национал, който през есента не играеше редовно за "вълците".
Във Валенсия десният защитник Флоренци ще има сериозна конкуренция в лицето на Владимир Вайс, но пък италианецът може да играе и на други постове.  "Прилепите" го взеха под наем, а през лятото ще имат възможност да го купят срещу 16 млн. евро.
 
9. Дани Роуз, 29 г.
От Тотнъм в Нюкясъл под наем
 
Може би най-нелогичния трансфер в топ 10. Със сигурност причината за напускането не е спортна, още повече че се появи информация за конфликт между Роуз и Моуриньо. Треньорът на "шпорите" отрече, но няма дим без огън. Засега футболистът ще играе в Нюкясъл до лятото като преотстъпен, но очевидно вратата на Тотнъм вече е затворена за играча.
Дани Роуз е в Тотнъм от 2007 г., но близо шест години бе отдаван под наем на други клубове. В последните сезони се превърна в основен играч на "шпорите".
 
10. Ашли Йънг, 34 г.
От Манчестър Юнайтед в Интер срещу 1,5 млн. евро
 
Ашли Йънг искаше да остане в Манчестър Юнайтед още няколко сезона, но ръководството на "червените дяволи" му предложи договор само за един сезон, което не удовлетворява 34-годишния играч. Това е и причината той да напусне "Олд Трафорд". Отиването му в Италия не се очакваше, защото малко английски футболисти обичат да се местят в чужбина. В подобна ситуация мнозина биха подписали с клуб от по-нисък ранг, но у дома. Ашли обаче вярва, че все още има какво да покаже и затова прие предизвикателството с Интер.