По традиция зимният трансферен прозорец в Европа не е толкова динамичен, както този през лятото. Въпреки това много футболисти смениха клубовете си, а ние ви предлагаме първа част от топ 10 на най-изненадващите трансфери през януари.
 
И определено може да се каже, че треньорът на Интер Антонио Конте е най-нестандартният играч на пазара - три от неочакваните трансфери в топ 10 са направени от него. 
 
1. Кристиян Ериксен, 27 г. 
От Тотнъм в Интер срещу 20 млн. евро
 
Напускането на Ериксен не беше неочаквано, но бе изненада преминаването му в Интер. Той беше с единия крак в Реал Мадрид, имаше вариант и за Барселона, но в последния момент ситуацията се промени. Трудно е да наречем това решение погрешно. В Интер Ериксен със сигурност ще има повече възможности за по-нататъшен напредък, като се има предвид динамичното развитие на „нерадзурите“ под ръководството на Конте. 
 
„Шпорите“ взеха за него жалките 20 милиона евро, а само преди шест месеца можеха да продадат датчаните за 100 милиона. Но вината си е на шефовете на лондончани, които не отстъпиха и сега загубиха много пари. 
 
2. Кжищоф Пьонтек, 27 г.
От Милан в Херта Берлин срещу 27 млн. евро
 
Бъдещето на Пьонтек в Милан стана мъгливо след идването на Златан Ибрахимович в отбора, но продажбата му се очакваше през лятото. Още по-изненадващ бе новият клуб на поляка - Херта. Защото много по-големи отбори го искаха, между тях Челси и Тотнъм. По-очакван бе и вариант с връщане в Генуа, където нямаше да трябва да отделя много време за адаптация.
 
3. Виктор Моузес, 29 г.
От Челси в Интер под наем
 
През есента нигериецът бе преотстъпен на Фенербахче и едва ли има някой, който си е мислел, че след Нова година футболистът ще се бори за титлата в Италия с Интер.  Треньорът на "нерадзурите" Антонио Конте си спомни за Моузес, с когото работеха заедно в Челси.
 
4. Денис Гармаш, 29 г.
От Динамо Киев в Ризеспор под наем
 
Халфът е в Динамо Киев от 2007 г. Беше определян за най-талантливият млад играч на отбора, успя да стане ключова фигура, както и част и от националния отбор на Украйна, но трудният му характер не му позволи да направи солидна кариера. Факт е, че голяма част от феновете на Динамо Киев си отдъхнаха след като научиха, че Гармаш е преотстъпен в Турция. Мъдро решение, което трябваше да бъде взето отдавна.
 
5. Юлиян Вайгъл, 24 г.
От Борусия Дортмунд в Бенфика срещу 20 млн. евро
 
С трансфера си в Бенфика Вайгъл направи крачка назад, защото само преди шест месеца бе в плановете на Барселона. За решението да бъде продаден настояваше най-вече самият играч, но изборът на нов клуб определено буди недоумение.
 
Халфът бе смятан за един от най-талантливите играчи на своето поколение в Германия. След като премина в Дортмунд през 2015 г., той веднага спечели титулярно място в състава на „пчелите“. През пролетта на 2017 г. играчът счупи глезен и след това дълго не успя да си върне формата.