Арда Туран ще продължи сезона в състава на Истанбул Башакшекир. Офанзивният полузащитник подписа договор за две години и половина, като той ще е със статут на преотстъпен футболист.

Президентът на Башакшекир Гьоксел Гюмюсдаг разкри, че клубът е платил 2 милиона евро на Барселона за Туран до края на сезона.

За следващите две години каталунците ще получат по още 4 милиона евро за Туран, ако футболистът остане в Истанбул Башакшехир. 

Освен това турският клуб ще плати 300 хиляди евро бонус на Барселона, ако спечели шампионската титла в турското първенство. 

„Ако той остане при нас и през следващия сезон, ще платим на Барселона още 4 милиона евро. Ако през следващата година от Барселона решат да продадат играча, то нашият клуб ще получи 20% от неговия трансфер", разкри Гюмюсдаг.

Самият Туран пък призна, че е много развълнуван от новото предизвикателство в неговата кариера. „Чувствам същото вълнение, което имах, когато подписах с Атлетико Мадрид", заяви 30-годишният играч при официалното си представяне. 

Арда Туран се сбогува с Барселона

Сблъсъци и сълзотворен газ – така посрещнаха Туран в Турция