Пристигането на Арда Туран в Турция предизвика сериозен интерес от страна на феновете, но това доведе и до безредици на летище „Ататюрк“, пише испанското издание Mundo deportivo. Сблъсъци между запалянковците и полицията, както и употребата на сълзотворен газ от органите на ред белязаха събитието.

Сериозна група верни привърженици бе пристигнала, за да приветства с „добре дошъл“ бившия играч на Барселона, който ще играе под наем в Истанбул Бешакшехир. Феновете запалиха факли на терминала, което мигновено предизвика намесата на представителите на полицията. Последваха нелицеприятни сцени, а за да бъдат успокоени страстите, компетентните органи пуснаха и сълзотворен газ.

„Ние не сме терористи, а само сме фенове на футбола“, викаше част от събралото се множество.

От Mundo deportivo отбелязват, че феновете в Турция, известни със своя страст по футбола, често организират подобни посрещания на спортни звезди от световен ранг.

Същевременно Туран пристигна елегантно облечен и премина с полицейска охрана, за да стигне до чакащите го представители на медиите. 30-годишният футболист позира за снимки и с фенове. 

Припомняме, че Барса и Бешакшехир се разбраха за наем на халфа до юни 2020 година.