Ръководството на Милан остава твърдо в намеренията си да предложи нов договор на основния си стрелец Карлос Бака, като в същото време смята да революционизира своята атака.

Колумбийският национал е ключовият футболист за треньора Синиша Михайлович от началото на сезона, тъй като е най-постоянен в изявите си и бележе редовно. Все по-усилено в последно време се прокрадваше версията, че заради финансовите проблеми на „росонерите“ може да се стигне и до продажба на футболиста.

Вестник „Кориере дело спорт“ обаче твърди, че Милан е избрал различен подход за решаване на ситуацията. В следващите дни клубът ще има среща с агента на футболиста, на която ще се обсъжда евентуална промяна в заплатата му. Към настоящия момент Бака прибира по 3,5 милиона евро на сезон, а интересът на Байерн Мюнхен и Арсенал подтиква Милан към бързи действия.

Надеждата за „росонерите“ е, че с продажбата на останалите футболисти ще се освободи финансов потенциал за по-добра заплата на Бака. Дори и обаче колумбиецът да бъде продаден, италианците ще продължат с подмяната на нападателите.

Марио Балотели наскоро заяви, че ще се постарае да покаже, че заслужава постоянен договор, макар че в оставащите 8 мача неговите изяви трябва да са наистина изключителни. В противен случай Милан просто ще върне острието на Ливърпул след изтичането на наема.

Луис Адриано почти сигурно ще бъде продаден, Жереми Менес също, а на този етап бъдещето на Кейсуке Хонда изглежда все още неясно.

Възможните заместници, които Милан има на ум, включват Леонардо Паволети от Дженоа и добре познатия Алесандро Матри, който сега се изявява в Лацио.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS