Милан ще поиска сума от порядъка на 5-7 милиона евро, за да продаде своя нападател Луис Адриано през януари. Почти сигурно е, че дори да остане на „Сан Сиро“, бразилецът няма повече да играе за „росонерите“.

След идването на Винченцо Монтела таранът успя да запише едва няколко минути футбол в официални мачове през кампанията. Напоследък се заговори усилено, че руският Спартак Москва желае да привлече Адриано, който преди години блестеше с екипа на Шахтьор Донецк.

Агентът на южноамериканския играч вече намекна, че сделка със Спартак е доста възможна, и предлече, че клиентът му ще бъде една от звездите в руското първенство. Преди това обаче московчани трябва да убедят Милан, а „росонерите“ не планират да продават евтино.

Те се нуждаят от финанси за зимната си селекция заради забавянето при смяната на собствеността в полза на китайските бизнесмени от Sino-Europe Sports. Затова и италианците ще се придържат към цена от около 7 милиона евро.

29-годишният Луис Адриано подписа с Милан през юли 2015 година, като тимът плати 8 милиона на Шахтьор за него. Впоследствие се оказа, че по сделката е извършено и допълнително плащане в размер на 6 милиона евро, за да се удовлетворят интересите на трети страни.