Треньорът на Милан Винченцо Монтела призна, че и на него не му се нрави периферната роля на Луис Адриано дотук през сезона. Италианският специалист обеща, че занапред ще дава повече шансове на бразилския нападател.

Бившият ас на Шахтьор Донецк има едва 3 минути футбол в Серия А през този сезон, който е негов втори. 29-годишният футболист пристигна в клуба през лятото на 2015 година, но само след половин сезон бе нарочен за продажба.

Реално Луис Адриано е човекът с втората най-висока заплата в клуба – след топстрелеца Карлос Бака – и или наистина ще трябва да му се търси купувач, или ще му се даде втори шанс. Очевидно Монтела е склонен на втората стъпка.

„Конкуренцията е добра за всеки един тим“, каза Монтела преди мача срещу Лацио във вторник. „Ние имаме и Луис Адриано, а на мен не ми харесва, че той беше замесен твърде малко в мачовете ни. Ще се опитаме да му дадем по-голяма роля, защото той може да е много полезен.“

„Карлос Бака? Това, което е важно за него, е да се завърне като най-добър реализатор. Аз самият, докато бях футболист, имах най-много отбелязани голове като играч, който никога не е ставал голмайстор №1. При Бака числата говорят сами за себе си. Той се включи добре срещу Дженоа, даде ни тласък и игра с дух“, допълни Монтела.