Мениджърът на Аякс Ерик тен Хаг потвърди, че клубът има споразумение с вратаря Андре Онана, че ще му бъде разрешено да напусне клуба това лято на фона на интерес от Челси и Барселона. Наскоро камерунецът изрази желанието си да направи „нова крачка“ в кариерата си след пет години в Амстердам.

През последната година амстердамци загубиха множество от най-талантливите си играчи. Матайс де Лихт и Френки де Йонг се присъединиха съответно към Ювентус и Барселона миналото лято, докато Хаким Зиеш се съгласи да премине Челси от лятото.

„Сините“ също се стремят да подпишат и с Онана като заместител на Кепа Арисабалага, който се представя доста разочароващо през този сезон. Барселона пък скат да подпиша с бвишия си играч, за да има добра алтернатива на Марк-Андре тер Стеген.

Онана твърди, че има споразумение с Аякс, че ще му бъде разрешено да напусне Амстердам, ако цената му, която се смята, че е около 25 милиона британски лири, бъде платена, а Тен Хаг вече потвърди, че това е така.

„Андре е много важен за нас и разбира се, че не искаме да го загубим“, каза треньорът на Аякс пред Алгемен Дагблад.

„Но е вярно, че от миналата година имаме споразумение относно сценария на развитие и какви стъпки ще предприемем, ако правилния клуб даде правилната цена“.

Относно това дали Челси или Барселона са превърнали интереса си във официална оферта, Тен Хаг добави:

„Доколкото знам, не е направена конкретна оферта към Аякс“.

Онана спечели титлата в Ередивизие миналия сезон, достигайки също до полуфинала в Шампионската лига.

„Не ме разбирайте погрешно, много съм щастлив с Аякс и съм много благодарен на клуба. Тук имах пет страхотни години, но сега дойде моментът ми да направя крачка напред. Все още не знам какво ще се случи, но моите амбиции са ясни", заяви миналата седмица Онана.