Ливърпул стана поредният кандидат за подписа на нападателя Карлос Бака. Колумбийският голаджия на Севиля обаче няма да излезе евтино на никого от желаещите, тъй като от клуба ще го пуснат единствено срещу откупната му клауза – 21,5 милиона паунда.

Според последните информации на Острова мърсисайдци вече търсят резервни варианти за действие, след като не успяха да се договорят с Астън Вила за Кристиан Бентеке. Бирмингамци имат същите претенции като Севиля, но с разликата, че освобождаващата клауза при белгийския национал тя възлиза на 32,5 милиона паунда.

28-годишният Бака направи впечатляваща кампания със Севиля, черешката на която беше втората поредна титла в Лига Европа, с 28 гола във всички турнири. Тъкмо затова босовете на андалусийци не смятат да се разделят с него току-така.

„Нямаме никакво намерение да го продаваме“, коментира спортният директор Монки. „Ако някой иска Бака, трябва да покрие клаузата в договора му. Той ни каза, че желанието му е да остане при нас и не виждам други варианти.“