Колумбийският футболист на Севиля Карлос Бака е изключително щастлив от спечеления за втора поредна година трофей в Лига Европа. В дните след мача с Днипро той е един от най-споменаваните футболисти в света.

В интервю за Goal.com нападателят разкрива подробности около финала, защо е плакал след края на мача, и какво му предстои в близкото бъдеще.

„Горд съм от себе си, че защитавам цветовете на Севиля, и че спечелихме финалния двубой. Ние сме единственият клуб в историята, който има четири трофея в Лига Европа. За мен е чест да бъда част от тази огромна фамилия”.

„Разплаках се след последния съдийски сигнал, защото бях много развълнуван. В последните месеци се старах усилено на тренировките, за да играя на топ ниво. Винаги съм бил взискателен към себе си. Господи, благодаря ти, че всичко мина добре за мен и отбора”, заяви възторжено колумбиецът.

По повод бъдещето си, авторът на 7 гола в Лига Европа през тазгодишната кампания сподели:

„Не знам какво ще се случи през това лято. Искам да се възползвам от сегашното положение и да празнувам. Бъдещето ми зависи от Господ. Мечтая за дебют в Шампионската лига. Това е желанието ми още от годините, в които бях дете. Винаги съм следял състезанието по телевизията и в момента имам шанса да участвам”, добави 28-годипният футболист.

Този сезон бе изключително продуктивен за Карлос Бака. Той изигра 58 двубоя с фланелката на андалусийци, като се отчете с 28 попадения и 9 асистенции.