Ливърпул ще стане поредният отбор, който през лятото ще преследва централния защитник на Рома Костас Манолас. Гръцкият национал е трансферна цел на още няколко английски тима като Арсенал, Манчестър Юнайтед и Евертън.

Не за първи път 25-годишният бранител попада в полезрението на водещите отбори от Албиона. През миналото лято той отново беше на прицел, като Арсенал, Челси и Евертън наддаваха за подписа му. Рома все пак намери начин да устои на натиска и запази балканеца за себе си.

Вестник „Дейли Стар“ твърди, че Ливърпул вече е заявил своите мераци, като е пратил съгледвачи на 1/8-финалния реванш в Лига Европа между „джалоросите“ и Олимпик Лион през седмицата.

Манолас има договор с Рома до 2019 година, като бъдещето му зависи много от това дали отборът ще се класира директно за групите на Шампионската лига за идната кампания. Ако се наложи римляните пак да играят плейофен кръг (където се провалиха срещу Порто в началото на кампанията), то играчът може да натисне за трансфер.

Голям интерес има и към другия основен централен защитник на Рома Антонио Рюдигер. Вярва се, че Рома може да прибере поне по 35 милиона евро за всеки от двамата.