Крайният защитник Щефан Лихтщайнер наистина е поискал от клубното ръководство да си тръгне през лятото. Оттам обаче отсекли, че това ще се случи единствено с изходящ трансфер и не смятат да го пускат без пари.

Швейцарският национал имаше мераци да премине в Интер, откъдето имаше много сериозен интерес. „Бианконерите“ обаче се запънаха за сделката, защото това значеше да продават на директен конкурент.

Случката породи сериозно недоволство у Лихтщайнер, а Юве отвърна, като го остави извън списъка с играчи за груповата фаза на Шампионската лига. В момента 32-годишният ветеран, несменяем титуляр в предходните кампании, е със статут на резерва.

„Агент на Щефан е неговият брат Марко, с когото работя от доста време“, каза агентът Федерико Пасторело, който представя Антонио Кандрева и доста други футболисти от калчото.

„От това, което научих, Щефан е поискал да смени отбора си след много години в Ювентус, а главната причина е била идването на Дани Алвеш. Разбирам, че е имало преговори с чуждестранни тимове и един италиански – Интер, но нищо не се случи. Юве може би е искал да го продаде навън, както беше случаят с Марсело Брозович, когото Интер не пожела да продаде на директен съперник като Юве.“

„Щом Юве е решил да не продава, значи има своите причини. Тъй като познавам Лихтщайнер, ситуацията ще е малко напрегната, ала той е професионалист и ще приеме решението на Макс Алегри“, добави Пасторело.