Напрежението между Щефан Лихтщайнер и неговия клуб Ювентус нараства с всеки изминал час, тъй като „бианконерите“ блокираха трансфера му в Интер.

Швейцарецът загуби титулярното си място след идването на Даниел Алвеш това лято, а се очаква в близките часове Хуан Куадрадо също трябва да пристигне от Челси. Така 32-годишният Лихтщайнер вече трудно ще получава игрови минути при „бианконерите“.

Интер веднага съзря възможността и отправи предложение до ветерана, което той прие. Проблемът стартира от това, че Юве категорично отряза „нерадзурите“, защото не искат да подсилват един от преките си съперници.

Поведението на клуба е разярило Лихтщайнер до краен предел, тъй като футболистът не е очаквал подобно отношение, при положение, че имаше безспорен принос за доминацията в калчото през последните години. Швейцарецът е заявил, че иска да заиграе единствено в Интер и не желае да чува за никакви други оферти.

Конфликтът е достигнал сериозни размери, като на места в Италия се пише дори, че ако остане на „Ювентус Стейдиъм“, Лихтщайнер ще бъде изваден от съставите както за първенството, така и за Шампионската лига като наказание.