Легендарният футболист на Ливърпул Фил Томпсън посъветва Юрген Клоп да се задейства и да закупи бранителя на Лестър Хари Магуайър.

Бранителят прави феноменални мачове на Мондиал 2018 с Англия, като взе участие във всички мачове на „трите лъва” до четвъртфинала, а в тях отбеляза един гол и подаде за още един.

„Аз съм голям фен на Хари Магуайър още от дните му в Хъл Сити. Оттогава насетне, той става все по-добър и по-добър. Прави и чудесен Мондиал. Казвал съм много преди игрите му на Световното, че той има всички качества да е играч на Ливърпул. Той е голям, здрав, а позиционирането му е чудесно. Добър е, както с двама, така и с трима централни защитници в отбрана”, похвали Магуайър бившият капитан на мърсисайдци.

През това трансферно лято, Ливърпул се подсили с Фабиньо и официализира пристигането на Наби Кейта, който бе договорен през миналия летен трансферен прозорец.

„Магуайър е много по-бърз от това, което хората говорят. Доминиращ е във въздуха, което е важно, както в защита, така и в нападение. Вписва се чудесно във философията на Ливърпул. Хари може би струваше 50 милиона паунда преди старта на Мондиала, а сега ще е малко повече. Всяко пени за него ще си струва. Ливърпул трябва да реагира”, завърши Томпсън.

Контрактът с Магуайър в Лестър е до 2022 година.