Лацио е на път да предложи шанс за завръщане в Серия А на Лукас Подолски, който в момента играе за Галатасарай. Новината се появи в турските медии, които считат трансфера за доста вероятен.

Германският национал изкара втората половина на миналия сезон под наем в Интер, но там се провали тотално, като се разписа само веднъж в 17 шампионатни мача. Самият той още тогава на няколко пъти подчерта, че е имал трудности с привикването към италианския футбол, което прави разкритията на „Фанатик“ още по-любопитни.

Изданието твърди, че Лацио ще използва реванша си срещу Галатасарай в Лига Европа тази седмица, за да започне преговори за 30-годишния левичар. В южната ни съседка очакват „сараите“ да не предявят кой знае какви финансови претенции, но пък от друга страна заплатата на германеца може да се превърне в пречка.

Подолски има договор с турците до лятото на 2018 година, като прибира по 3 милиона евро на сезон, а отделно получава премия от 25 хиляди евро всеки път, когато стъпи на терена. Така основната задача през римляните е да убедят футболиста да отстъпи от претенциите спрямо личното си възнаграждение.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS