Отборите на Галатасарай и Лацио оставиха сблъсъка помежду си от 1/16-финалите на Лига Европа да се реши във втория мач. В двубоя тази вечер, Тюрк Телеком Арена, двата тима завършиха 1:1.

Сабри Саръоглу и  Сергей Милинсович-Савич се разписаха преди почивката. 

Въпреки че Галатасарай владееше повече топката, по-опасните положения, с изключение на самия край на мача, бяха на сметката на Лацио. 

Първото попадение в двубоя падна още при първата ситуация пред вратата на „римските орли“. В 12-ата минута Риан Донк асистира на Сабри Саръоглу, който отблизо реализира за 1:0.

Последваха добри минути и за италианския тим, Алесандро Матри и Фелипе Андерсон се опитаха да минат през защитата на съперника с къси пасове, но бранителите на домакините се справиха с тях.

За сметка на това обаче в 21-ата минута Лацио успя да върне гола. Сергей Милинсович-Савич засече неспасяемо с глава центрирана от фаул топка от страна на Лукас Биглия.

Попадението стъписа домакините, което позволи на футболистите на Лацио да заиграят по-добре преди почивката.

В 77-ата минута  Сергей Милинсович-Савич получи топката в наказателното поле, но ударът му с глава мина покрай вратата на Галатасарай.

В края на мача турският тим хвърли всички сили за ново попадение, но Умут Булут и Фернандо Муслера не успяха да се разпишат.

Реваншът е след седмица, на 25 февруари, в Рим.