Каляри е изключително близо до факта да официализира трансфера на нападателя Грегоар Дефрел от Рома под наем. Опцията за закупуване също ще фигурира в договорката, като тимът от Сардиния ще трябва да плати 16 милиона идното лято, ако Дефрел се представи добре.

По този начин българинът Кирил Десподов ще има още по-голяма конкуренция в състава си. Причината е, че роденият в Кресна българин играе като централен нападател в Каляри, тъй като предпочитанията на Роландо Маран са именно отборът му да атакува с двама стрелци.

Грегоар Дефрел

източник: Gulliver/Getty Images

Sky Sport Italia пише, че сделката е на практика завършена и се очаква играчът да премине медицински прегледи по-късно през тази седмица. Това ще е пореден наем за Дефрел от Рома, след като той прекара такъв в тима на Сампдория, за който блесна с 11 гола в 36 мача в Серия А.

Грегоар Дефрел е роден във Франция, но играе през цялата си кариера в Италия, след като стартира в академията на Парма през 2011-а година. Следват престои във Фоджа, Парма, Чезена, Рома, Сасуоло и Сампдория.