Българският национал Кирил Десподов изигра нов хубав мач за своя Каляри по време на лятната подготовка. Бившият нападател на ЦСКА реализира гол при успеха с 2:1 над Киево Верона в контролна среща, ала трябваше да напусне терена заради контузия.

22-годишният футболист стартира срещата от първата минута и именно той беше човекът, който откри резултата. В 24-ата минута неговият отбор спечели топката в близост до наказателното поле на съперника, а това позволи на Десподов да напредне и да намери долния десен ъгъл с не много силен, но добре насочен удар.

Още преди края на първото полувреме обаче той беше заменен принудително, като получи травма, която не се очаква да бъде особено проблемна. Минутка преди почивката Мариуш Степински от Киево изравни резултата, възползвайки се от груба грешка в защитата на сардинци.

През втората част Киево може би имаше по-чистите положения, но Каляри успя да изтръгне успеха. Това стана в 80-ата минута, когато титулярният нападател Леонардо Паволети засече центриране с глава и от няколко метра опъна мрежата.

Сезон 2019/2020 в Серия А стартира на 24 август.