Жоао Феликс е едно от най-нашумелите имена през последните седмици и месеци. Португалският футболист се представя на едно изключително ниво с екипа на Бенфика и не е изненада, че е в полезрението на топ отборите в Европа.

Феликс е представян от суперагента Жорже Мендеш, което е гаранция, че около младока ще бъде много шумно през лятото.

Жоао има договор с Бенфика до лятото на 2023 година, а освобождаващата клауза, която е записана в него е на стойност 120 милиона евро.

Ювентус и Манчестър Сити изглеждат в полпозишън за подписа на Феликс, който е определян като новия Кристиано Роналдо.

Пари Сен Жермен, Челси, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид, Барселона, Тотнъм, Интер и Байерн Мюнхен също не изпускат от поглед младока.

Битката за подписа на Феликс се очаква да бъде зрелищна и оспорвана.

В същото време ръководството на Бенфика не крие своето желание да продължи договора на Жоао и да увеличи освобождаващата клауза на 200 милиона евро. Ход, който изглежда закъснял от страна на португалския клуб, тъй като е малко вероятно Феликс да се съгласи на подобен ход.

Преди години 120 милиона евро би изглеждала огромна и непосилна сума, но в съвременния футболен свят на акули Феликс изглежда като поредната перла, която богатите искат да си осигурят.

Къде ще играе Жоао Феликс през следващия сезон не е ясно, а докъде ще стигне звездата му във футбола - още по-трудно предвидимо. Но засега той изглежда като бляскавото бъдеще на играта.

Големият въпрос на този етап изглежда така – кой ще извади първи 120 милиона евро?