Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп ще разполага с приличен бюджет за лятна селекция, пишат английските медии. Според вестник „Сън“ германският специалист ще получи 100 милиона паунда за нови играчи през лятото, а основната му цел са двама от най-класните вратари на Острова. Единият от тях е новата звезда на Стоук Сити Джак Бътланд, докато другият е наскоро завърналия се за Саутхемптън след счупване на крака Фрейзър Форстър.

Ясно е, че за следващия сезон очакванията към мърсисайдци ще бъдат високи, като тимът никога не е крил амбициите си да се завърне в Шампионската лига. Това едва ли е постижимо още през този сезон, затова Клоп има задачата да промени облика на тима, за да изпълни мисията.

От доста време е видно, че „червените“ трябва да решат доста проблеми в защита, като може би един от най-сериозните е тъкмо вратарският пост. Симон Миньоле реално няма никаква конкуренция за позицията, а на всичкото отгоре вече цял сезон формата му е на приливи и отливи. Белгийският национал носи голяма вина за куп голове във вратата си, като една от най-фрапантните му грешки дойде във финала за Купата на Лигата, когато пусна под плонжа си шут на Фернандиньо от много остър ъгъл.

Макар че в началото на годината Миньоле подписа нов 4-годишен договор, очевидно Клоп е снел доверието си към него и ще го замени при първа възможност.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS