Шампионът на Италия Ювентус не възнамерява да се възползва от своята опция да откупи нападателя на Сасуоло Доменико Берарди. Това открива идеална възможност за действие пред Интер.

22-годишният футболист преди време беше съвместна собственост на „неровердите“ и „старата госпожа“, като грандът от Торино се отказа от своите 50 процента през лятото на 2015 година. Между клубовете имаше джентълменско споразумение Сасуоло да не прави проблеми на Берарди, ако Юве го поиска преди началото на настоящата кампания. Самият играч обаче не се съгласи да премине при „бианконерите“, тъй като видя колко ограничени бяха възможностите пред неговия приятел и бивш съотборник Симоне Дзадза.

Според calciomertao.com Ювентус не смята повече да се занимава в Берарди, освен ако футболистът сам не изяви желание да играе за шампионите. На този етап подобни индикации няма, а все по-усилено се говори за масирана офанзива на Интер през лятото.

Не е тайна, че Берарди е фен на „нерадзурите“ от дете. Вече се споменава и за състояла се среща между неговите агент и представители на Интер, като се очаква Сасуоло да поиска 35 милиона евро за звездата си.