Ръководството на Ювентус направи важна стъпка към привличането на Единсон Кавани от Пари Сен Жермен. „Тутоспорт“ твърди, че нападателят и шампиона на Италия са постигнали договорка за личните му условия.

Уругвайският национал говори пред „Телефуут“ и за пореден път подчерта, че не се чувства комфортно в Париж. Кавани беше привлечен от Наполи като дългосрочен вариант след оттеглянето на Златан Ибрахимович, но заради присъствието на шведа е принуден да играе на непривични постове. „Това е най-тежкият период от моята кариера“, каза Кавани.

Затова не е чудно, че интересът на другите отбори към него става все по-интензивен. Юве е решил да действа по-настъпателно, като е осъществил контакт с антуража на футболиста. Срещата се е състояла в Лондон в дните около осминафиналния реванш между ПСЖ и Челси в Шампионската лига.

Източниците на „Тутоспорт“ сочат, че двете страни са постигнали съгласие за 3-годишен контракт с базова заплата от 5,5 милиона евро на сезон. Естествено, агентите на Кавани са му издействали и бонуси, които той може да получи при определено представяне.

Предполага се, че 29-годишният играч ще струва около 40 милиона евро. Юве обаче се надява да смъкне тази цифра значително.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS