Бразилските медии се добраха до документ, който показва точният размер на трансферната сума, която Интер плати на Сантос, за да им продаде нападателя Габриел Барбоса. Според UOL Esporte италианският гранд се е изръсил с 29,5 милиона евро.

В момента „нерадзурите“ са атакувани от Барселона заради трансфера на Габигол, като каталунците твърдят, че Сантос е нарушил споразумение, подписано още при привличането на Неймар преди време.

Въпросният документ дава право на първи отказ за „блаугранас“ при евентуална раздяла на Сантос с Барбоса. От бразилския клуб твърдят, че са спазили тридневния срок, преди да сключат сделката с Интер и са дали достатъчно време на Барса да реагира. От „Камп Ноу“ признават, че са получили известие, но недоволстват от факта, че още на следващия ден сделката с Интер е била сключена. По този повод клубът настоява за обезщетение от 3,2 милиона евро.

Любопитство в случая буди и цената, която Интер е платил, за да се сдобие с 20-годишния голаджия. На Апенините се предполагаше, че „нерадзурите“ са платили не повече от 28 милиона евро, но ето че сумата се оказа по-висока. Въпросните 29,5 милиона евро се разделят по следната схема: 11,8 милиона за Сантос, 11,8 милиона за Габигол и антуража му и 5,9 милиона на фирма, която държи част от правата на футболиста.