Звездата на Бърнли Дани Ингс е отказал офертата на Реал Сосиедад, тъй като иска след края на сезона да премине в Ливърпул.

Тогава младежкият национал на Англия ще бъде свободен агент, тъй като договорът му изтича през юни. Все пак 22-годишният футболист уважи интереса на испанския тим, който е ръководен от Дейвид Мойс. По-рано през месеца нападателят дори летя за Сосиедад, където изслужа предложението на баските. „Синьо-белите“ бяха готови да му плащат по 60 хиляди паунда на седмица, а също така обещаха и щедро плащане „на ръка“ при подписавнето на контракта.

Първи агентът на футболиста даде сигнали, че до сделка няма да се стигне. Въпреки увещанията на Мойс, че на „Сан Себастиан“ Ингс ще бъде водеща фигура, той е отказал, за да осъществи мечтания си трансфер в Ливърпул.

Мърсисайдци опитаха да вземат голаджията още през януари, но тогава действаха в последния ден от трансферния прозорец и не можаха да се разберат с Бърнли. В момента обаче Ингс е свободен да подпише предварителен контракт с който и да е клуб.