Треньорът на Реал Сосиедад Дейвид Мойс показа, че се интересува от нападателя на Бърнли Дани Ингс. Шотландският специалист заяви, че за младежкия национал на Англия ще е от полза, ако продължи кариерата си в Испания.

Нападателят е повече от апетитна хапка, тъй като договорът му с новака във Висшата лига изтича в края на сезона. Ливърпул и Тотнъм към момента са сочени като основните кандидати, но очевидно и Мойс е готов да се включи в битката.

„Дани е момче, което се справя наистина добре. Той е футболист, който всеки треньор би искал да притежава“, каза наставникът на баските, който смята, че повече английски футболисти биха дръпнали сериозно в кариерите си, ако се насочат към Примера дивисион.

„Дали можем да го привлечем? Не зная. Има играчи, за които мисля, че подобен ход би им помогнал. Това ще е добре за биографията им, но също така и защото ще вкусят от испанския футбол.“

Президентът на Сосиедад Йокин Аперибай за момента отказа да коментира ситуацията. „Ако искате да говорим за Ингс, ще трябва да почакате до лятото. Прекалено много избързвате. Още е рано да мислим за следващия сезон, в момента вършим работа“, отсече той.