Фиорентина все повече започва да поглежда към топ 4. Силният сезон на „виолетовите“ продължава, а феновете вече смело мечтаят за участие в шампионската лига през следващия сезон. Тепърва ще разберем, дали ще стигнат силите на Винченцо Италиано и компания  за завършване в топ 4, или съставът от Флоренция ще трябва да се задоволи с участие в някои от останалите 2 европейски клубни турнира.

Поне към днешна дата, Фиорентина е много близо до Европа, а един от основните футболисти в  тима на „Ла виола“ Лукас Торейра няма никакво намерение да напуска клуба. 26-годишният дефанзивен халф е под наем от Арсенал, но той по никакъв начин не желае да се завръща при „топчиите“. Уругваецът харесва живота в Италия и се надява на силен край на сезона за Фиорентина.

Очаква се, че ако отборът се класира за европейските турнири, Торейра ще остане във Флоренция, а ръководителите на италианския клуб са готови веднага да започнат разговори с английските си колеги за закупуването на  бившия състезател на Сампдория за постоянно.