Агентът на Яя Туре разкри, че неговият клиент вече е осъществил първи контакти с тимове от Италия. Причината е, че договорът на опитния полузащитник с Манчестър Сити изтича и най-вероятно няма да бъде подновен.

Никой от ръководството на английския тим не е отправял предложение за ново споразумение до Туре или Димитри Селюк. Затова руснакът започва отрано да се грижи за интересите на 33-годишния халф.

Гуардиола намекна за раздяла с Яя Туре

„От вчера вече официално започнахме разговори с различни клубове относно бъдещето на Яя“, коментира Селюк. „Изчакахме до 15-и март, за да видим какво ще каже Манчестър Сити, но досега оттам идва само мълчание. Преди март не преговаряхме с никого, защото Яя постигна доста със Сити, затова изчакахме.“

„Няма как обаче да чакаме до последната минута, до края на юни, а дотогава да не водим преговори с никого. Някои клубове се свързаха с мен. Имаме 3 опции. Не говоря за Китай или Мейджър Лийг Сокър. Яя ще играе в Европа. Говорих с отбори от различни страни, като Испания и Италия.“

"Чичо" Яя Туре гледа да не мисли за бъдещето си в Сити

„Манчестър Сити, ако желае, все пак може да започне преговори. Ако те не го искат повече, ще си намерим друг тим. Може и още утре Яя да подпише договор с друг отбор, което ще значи, че за Сити вече е станало твърде късно“, допълни Селюк.