Талантливият френски защитник Жан-Клер Тодибо, който през последните дни набира все по-голяма популярност и е свързван с редица от топ отборите в Европа, се очаква да вземе решение относно своето бъдеще до началото на следващата седмица.

Договорът на Тодибо с Тулуза изтича в края на настоящия сезон, а той вече обяви, че няма намерение да го подновява.

Тъй като отказва да си поднови споразумението с Тулуза, талантът беше пратен да тренира с дубъла.

Майката на Тодибо има решаваща роля относно решенията на младока. Тя е участвала в преговорите за подновяването на договора на младока с ръководството на Тулуза, които са били водени през септември, след които защитникът отхвърли направеното му предложение и бе изпратен да се подготвя с дубъла.

От 1 януари френският защитник вече може да води преговори с други отбори и дори да подпише предварителен договор.

Освен финансовото предложение, Тодибо отдава голямо значение на спортния проект, затова иска да бъде сигурен каква роля ще играе в отбора, с който ще подпише. 

Към него има много голям интерес от страна на Ювентус, Наполи, Барселона, Реал Мадрид, РБ Лайпциг и Байер Леверкузен.

Той е наясно, че в Германия би му било много по-лесно да пробие, защото гореспоменатите германски отбори нямат проблеми при налагането на млади футболисти, но очевидно той е много изкушен от възможността да бъде част от голям клуб като Барселона.

Младежкият национал на Франция до 20 г. е определян като "новия Рафаел Варан" заради умението си да отнема топката. Той има 10 мача и 1 гол за своя тим през този сезон в Лига 1.

Той е футболист, който обича да слуша съветите на семейството си, с което се наслаждава на празниците и с тях ще вземе окончателното решение относно бъдещето си. Тодибо може да играе, както отдясно на отбраната, така и отляво.