Нападателят на Вердер Бремен Франко ди Санто е на крачка от трансфер в Борусия Мьонхенгладбах, твърди немското издание „Die Welt”.  Аржентинецът може да се присъедини към третия във временното класиране на  Бундеслигата за сумата от 10 милиона евро.

26-годишният футболист се представя много добре с фланелката на бременските музиканти, като през този сезон е отбелязал 13 гола. През уикенда  двата отбора излизат един срещу друг в мач от немското първенство и това е отличен шанс за бившия футболист на Уигън да покаже качествата си.

Борусия Мьонхенгладбах търси класни нови попълнения за историческото си първо участие в групите на Шампионската лига. Футболистите на Люсиен Фавр трябва да спечелят 2 точки в оставащите 2 мача, за да осигурят участието си в най-силния турнир на Стария континент.

Ако се стигне до трансфер, Франко ди Санто ще е вторият футболист, който ще напусне Вердер през това лято.  По-рано през сезона, младежкият национал на Германия Дави Зелке подписа 5-годишен контракт с втородивизионния Ред Бул Лайпциг.