Борусия Мьонхенгладбах направи решаваща крачка към директно класиране за групите на Шампионска лига, след като спечели с класическото 3:0 при домакинството си на Байер Леверкузен в мач от 32-я кръг на Първа Бундеслига. Двата отбора бяха в директен спор за място в топ 3.

Домакините започнаха силно мача и можеха да поведат в 21-та минута, когато Макс Крузе стреля опасно, но Бернд Лено демонстрира добър рефлекс и спаси.

Бернд Лено имаше голям късмет в 32-та минута, когаот успя да отрази удар на Патрик Херман.

Гол на Щефан Кислинг в 35-та минута бе отменен заради много спорна засада.

Борусия поведе в 50-та минута, когато Патрик Херман пусна отличен пас към Макс Крузе, който бе оставен непокрит в наказателното поле на „аспирините“ и изпрати топката във вратата на Бернд Лено.

Домакините удвоиха своята преднина в 81-та минута, когато Бернд Лено успя да отрази далечен удар по посока на неговата врата, но нямаше шанс след добавката на Патрик Херман.

Борусия реализира трето попадение в 88-та минута, когато Фабиан Джонсън подаде към Ибрахима Траоре, който с удар от границата на наказателното поле на Байер изпрати топката в горния десен ъгъл на вратата на Бернд Лено.

Борусия се изкачи на второ място във временното класиране с актив от 63 точки, а Волфсбург е втори с 62, но и мач по-малко. Байер Леверкузен е трети с 58 точки.

Хановер завърши 1:1 при домакинството си на Вердер Бреме и домакините останаха в зоната на изпадащите.

Айнтрахт Франкфурт спечели с 3:1 срещу Хофенхайм.