Вратарят на Бърнли Джо Харт е получил спасителна сламка, която да го избави от нерадостните дни на „Търф Моор”. По информация на английските медии англичанинът, който до не толкова отдавна беше национал на страната си, е получил предложение от друг местен тим – Престън Норт Енд.

31-годишният Харт премина в Бърнли преди началото на сезона и направи никак нелош старт с „кларетс”, ала постепенно формата му поспадна и той загуби статута си на титуляр. Втородивизионният Престън първоначално е искал да отправи запитване за лекувалия травма Том Хийтън, който в момента обаче отново е избор №1 под рамката за Шон Дайш.

Конкуренцията в Бърнли за позицията определено е жестока, тъй като тимът разполага и с друга качествена алтернатива като Ник Поуп. Това доста усложнява живота на Харт, за когото клубът плати през лятото 4 милиона паунда на Манчестър Сити.

Неудачите за Харт започнаха през 2016-а с идването на Хосеп Гуардиола като мениджър на „гражданите”. Още от началото испанецът информира юношата на клуба, че няма да се разчита на него и той бе пращан под наем последователно в Торино и Уест Хем, преди да се стигне до окончателната раздяла.