Ръководството на Ювентус изглежда все по-упорито се насочва към звездата на Шалке 04 Юлиан Дракслер. След като през изминалата седмица се говореше, че шампионът на Италия желае атакуващият халф на Байерн Мюнхен Марио Гьотце, сега фокусът се е преместил върху друг от най-ярките таланти в Германия.

Очевидно последните публични изяви на Хосеп Гуардиола са убедили „бианконерите“, че те трудно ще се преборят за Гьотце. Испанският наставник открито заяви, че счита техничаря за част от своя състав за следващия сезон, а мнението му се цени високо от ръководството на баварците.

Затова в Ювентус решиха да преразгледат плановете си и сега начело в списъка им с желани футболисти изскочи името на Дракслер. Основното притеснение на „бианконерите“ обаче не изглежда никак маловажно – 21-годишният юноша на Шалке има славата на „чуплив“ футболист. Именно заради травми той записа едва 8 мача в Бундеслигата през миналия сезон.

Юве ще разчита на своя спортен директор Фабио Паратичи, който от няколко дни е в Германия, за да търси нов плеймейкър. Италианецът ще потърси нужните гаранции относно здравословното състояние на Дракслер, преди „старата госпожа“ да предприеме следващата стъпка, като отвори преговори.

Очаква се първоначалната оферта да бъде на стойност 25 милиона евро. Шалке пък е много вероятно да се пазари за сума от порядъка на 35 милиона.